banner2

O nama - OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA - dr. Barbara Dawidowsky

Barbara Dawidowsky, dr.med.specijalist dječji oftalmolog

Rodena je 1968. god u Zagrebu gdje završava osnovnu klasičnu školu i srednju Klasičnu gimnaziju. Završava  osnovnu i srednju muzičku školu Vatroslav Lisinski. Upisuje Medicinski fakultet kojeg završava u roku s izvrsnim uspjehom. Tijekom studija sudjeluje u multicentričnoj Evropskoj studiji izrade genoma kojeg je proveo Institut za antropologiju.

Tijekom specijalističkog rada s kolegama osniva Kabinet za kontaktne leće kao i Kabinet za vidno polje.

Završila je poslijediplomski studij iz oftalmologije, Zaštite majke i djeteta i Biomedicine i u tijeku je izrade doktorske disertacije.

 Pozvani je predavač Johsnons & Johnsons-a za kontaktne leće u dječjoj dobi na seminarima koji se održavaju Johnsons insitutu u Pragu, pohađa u više navrata napredni tečaj Dijagnostičkih i terapijskih postupaka u strabologiji i dječjoj oftalmologiji, redovito sudjeluje na tečajevima 1. kategorije u programu stalnog medicinskog usavršavanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu iz raznih područje oftalmologije i srodnih struka (Ultrazvučna oftalmološka dijagnostika, Oftalmološke manifestacije kraniocerebralnih ozljeda, Suvremena refrakcija, Vidno polje...) 

Unatrag 5 god redovni je predavač na Poslijediplomskom studiju „Zaštita majka i djeteta“ MEF Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom svih godina stručnog rada prisutna je s predavanjima na mnogobrojnim domaćim i stranim kongresima i simpozijima, objavljuje edukativne oftalmološke članke na PLIVA.med.net-u.

Članstvo u znanstvenim i stručnim društvima: član
- Hrvatskog društva za oftalmologiju i optometriju
- World Society of Pediatric Ophthalmology and Strabismus
- European Strabismological Association