banner2

PRP - Platelet Rich Plasma

Tretman PRP (plazma bogata trombocitima)

Starenjem koža gubi elastičnost, sjaj i volumen. Tražeći najprikladniju stimulaciju kože prirodnim sredstvima, pronađeno je rješenje da se u mezoterapijsku tehniku ​​uvodi vlastita krvna plazma. Takva metoda naziva se PRP-plazma obogaćena trombocitima.

Što je PRP liječenje plazmom?

Već više od 30 godina plazma bogata krvnim trombocitima uspješno se koristi u procesima bržeg zarastanja tkiva, osobito u ortopediji i kardiologiji. Od 2005, PRP plazma liječenje se koristi u estetskoj dermatologiji zbog brojnih faktora rasta koje sadrži serum. Njihovi koncentrirani čimbenici rasta potiču obnovu kože, remodeliranje kolagena i stvaranje novih krvnih žila u koži.

Kako funkcionira PRP?

Sam postupak se obavlja uzimanjem vlastite krvi po dolasku pacijenta. Krv dobivena na ovaj način stavlja se u poseban aparat, a crvene krvne stanice iz seruma potpuno se odvajaju centrifugalnom silom. Posebno dizajnirani kitovi za ovaj postupak dodaju se u gel koji sadrži aktivnu tvar koja aktivira trombocite za oslobađanje faktora rasta i ne dopušta da se u serumu nađu eritrociti. Nakon toga, kapljice dobivenog seruma se nanose na kožu na tretiranu površinu tehnikom mezoterapije. Primijenjeni trombociti oslobađaju faktore rasta unutar 7 do 10 dana od primjene. Prvi rezultati liječenja PRP-om mogu se očekivati ​​nakon mjesec dana liječenja.

Koliko se PRP tretmana preporučuje?

Godišnje se preporučuje do 3 PRP tretmana s minimalnim vremenskim razdobljem između liječenja od 4 do 6 tjedana. Broj tretmana nije ograničen jer se koristi vlastiti krvni serum. Potrebno je 2 do 4 mjeseca da biste dobili konačni rezultat postupka.

Koje su nuspojave liječenja PRP-om?

Tijekom zahvata može doći do modrica veličine do 3 mm, a osim toga ne postoji mogućnost razvoja alergijske reakcije jer ona koristi sastavni dio vlastite krvi.

PRP tretman postiže najbolje rezultate za poboljšanje volumena kože, a, dekoltea i ruku. Također se dobro kombinira sa hijaluronskim filerima. Hijaluronska kiselina je sastavni dio naše kože. U estetskoj medicini koristi se već više od 25 godina kao dodatak koži, a dokaz djelotvornosti i sigurnosti je više od 20 milijuna tretmana. Hijaluronska kiselina veže na sebe vodu i stvara koži dodatni volumen, potiče migraciju i proliferaciju stanica kože, hidratizira i vitalizira kožu iznutra.

rezultati HRV tekstura i elastičnost

 

 

CELLULAR MATRIX je nova, inovativna metoda iz Švicarske tvrtke Regenlab za pomlađivanje kože lica i ostalih dijelova tijela. CELLULAR MATRIX koristi sinergijski učinak dva sastojka: hijaluronske kiseline i plazme bogate trombocitima.

Tretman CELLULAR MATRIX se izvodi brzo i jednostavno. Sastoji od uzimanja male količine vlastite pacijentove venske krvi, koja se zatim centrifugira i pomiješa sa hijaluronskom kiselinom. Na taj način dobivenu plazmu ubodima finom iglicom primjenjujemo na oštećenoj koži. Neki efekti vidljivi su odmah, a neki kroz stvaranje novog kolagena i elastina tijekom slijedećih mjeseci. Koža se revitalizira, postaje mekša, elastičnija i vidljivo mlađa. Preporučuju se tri tretmana -drugi se radi nakon 30 dana, a treći nakon 6 mjeseci. Efekat će potrajati dvije godine nakon čega se radi dodatni tretman prema potrebi.

 

 

rezultati HRV borescar